Hur förvarar du dina smycken?

Hur förvarar du dina smycken? I en låda tillsammans i ett enda virrvarr? Liggandes på toaletten? Eller kanske fint undanstoppade i sina askar?

Nu är våren här och samtidigt som du vårstädar hemma kan du passa på att städa bland dina smycken. Organisera, putsa, kasta gamla som gått sönder eller tappat plätering. Silver oxiderar och behöver rengöras. Silver rengör du bäst med silverputs. I butiken har vi en i flytande form som jag rekommenderar varmt. Silverputsen kostar 99:- och räcker länge. Med får du en trasa att putsa upp glansen med, samt en mjuk tandborste som du kommer åt med på alla ställen.

 I butiken har vi även guldrengöring. Lika som med silvret så är det i flytande form. Även här får du med en tandborste att komma åt på alla ställen.

Hemma förvarar du smyckena bäst i ett smyckeskrin eller i sina askar eller smyckepåse. Undvik att lägga alla smycken i en skål eller tillsammans i en låda. De kommer att trassla in sig i varandra, repa varandra & det kommer vara omöjligt att hitta det du söker.

I butiken har vi vackra & praktiska smyckeskrin. Vi har även reseetuin som du kan förvara dina smycken i om du är på resande fot. Ett annat tips är att förvara smyckena i deras små påsar.

Du ska heller inte förvara dina smycken på toaletten. Anledningen är att det blir fuktigt av bad&dusch och det gör att smyckena med plätterig släpper och blir fula fortare. 

Vill även tipsa om detta vita shabby chic skrin vi fått in med texten ”Smycken”. Lådan har en utdragbar låda, flera fack & ett vackert glas lock.

av Diamanten